Tijana Bošković (©CEV)
Tijana Bošković (©CEV)

Srpkinje sa savršenim skorom idu u osminu finala! Svi zabrinuti zbog povrede Tijane Bošković

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.08.23. | 21:14

Odbojkašice maksimalnim rezultatom slavile protiv Belgije, a naša najbolja igračica napustila igru u drugom setu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Genta)

Napokon je napravljen fantastičan ambijent u Top Sport dvorani u Gentu. Poslednju utakmicu u ovom gradu Srpkinje su dobile protiv domaćina pred punim tribinama - 3:0 (25:13, 25:13, 25:19). Ostvaren je savršen skor 5-0, odlaze sa prve pozicije u osminu finala, a jedino što brine jeste izlazak iz igre Tijane Bošković sredinom drugog seta zbog povrede.

Izabrane vesti

Ponovo je naša najbolja igračica dominirala, delovalo je kao da se šali sa protivnicama u prvom setu. Prolazila je lopte prilično lako i činilo se da će poenterski ponovo biti na nivou utakmica sa Poljskom i Mađarskom, kada je osvojila po 30 poena. Međutim, posle jednog napada u drugom setu, Tijana je pokazala selektoru da ne može više. Na klupi se se izula i fizioterapeutu Špancu Antoniju del Olmu pojasnila da se radi o levoj nozi - nije moglo da se vidi da li je peta, tetiva ili zglob u pitanju.

Vrtela je levi zglob u delu za rezervne igrače, a onda sela na klupu. Do kraja utakmice nije ulazila u igru, šansu je dobila Ana Bjelica. Svi se nadaju da nije ništa ozbiljno i da će biti spremna za osminu finala - koja se igra u nedelju u Briselu protiv Švedske.

Što se samog meča tiče - Srbija je bila izuzetno ubedljiva. Na klupi Belgije je ostala Brit Herbots - očigledno da je njihov stručni štab želeo da je odmori za važnije bitke, jer u ovom obračunu nije imao velike šanse. Ostale igračice definitivno nisu mogle da se nose sa svetskim šampionkama.

Svi elementi u našoj selekciji bili su na visokom nivou - počev od prijema i servisa, preko napada, do bloka i odbrane. Aleksandra Uzelac, Bianka Buša i Aleksandra Jegdić su se pobrinula za prijem, pa je Maja Ognjenović mogla lepo da razigra i srednje blokere, a i sve krajnje napadače.

Iako je Belgija sve vreme bila u podređenom položaju, publika nije klonula duhom... Svaki njihov poen je proslavljen kao da im donosi pobedu. Bilo je lepo igrati u takvom ambijentu, bez obzira na to što na terenu nije bilo neizvesnosti - sem malo na početku trećeg seta.

Najbolji poenter Srbije na ovom suretu bila je Aleksandra Uzelac - 13 (napad 15-11, 73 odsto). Odlična je bila i Mina Popović sa 12 poena (napad 14-10, 71 odsto). Treća dvocifrena bila je Tijana Bošković, koja je do izlaska iz igre osvojila deset poena. Maja Aleksić je stala na devet, Bianka Buša na sedam, a Ana Bjelica na šest poena. Dizač Maja Ognjenović je doprinela sa tri poena - dva asa i jedan napad.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtak

GRUPA A

Poljska - Ukrajina 3:1 (25:17, 22:25, 25:17, 25:17)

Srbija - Belgija 3:0 (25:13, 25:13, 25:19)

GRUPA B

GRUPA C

Češka - Švedska 3:0 (25:23, 25:20, 25:22)

Turska - Nemačka U TOKU

GRUPA D



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Đovani GvidetiTijana Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara